ACTIUNI

Reportaj preluat din Jurnalul TVR 1 de la demonstratia antifascista din 9 noiembrie 2008, din Bucuresti de la Memorialul Holocaustului --- Ziua Internationala impotriva fascismului si antisemitismului------ Lupta continua!







Demonstratie antifascista in Bucuresti 10.11.2007 - de Ziua internationala impotriva fascismului si antisemitismului.



Sambata, 10 noiembrie 2007 a avut loc in Bucuresti un protest impotriva discriminarii si promovarea tolerantei, la care au participat in jur de 100 de persoane atat din Bucuresti cat si din restul tarii. Acest eveniment a fost organizat de un grup de activisti din Bucuresti cu sprijinul mai multor organizatii non-guvernamentale.Participantii la mars s-au adunat sambata dimineata in Piata Constitutiei, in jur de ora 10:00 unde au fost intampinati de jandarmerie si cativa "jurnalisti' incompetenti care au luat cu asalt participantii .Jurnalisti care nu au nici o tangenta cu astfel de evenimente si care au scris articole bazate pe presupuneri personale.
In jurul orie 11:00 grupul de manifestanti au plecat in mars pe traseul stabilit : Piata Constitutiei, Piata Unirii, Piata Alba-Iulia si retur inarmati cu staguri si bannere cu slogane ce indeamnau la egalitate ,toleranta si libertate.In timpul protestului s-au strigat slogane impotriva discriminarii, fascismului si pentru toleranta :"Patria noastra, e lumea intreaga!", "Toti diferiti, tioti egali!", "Noua Dreapta e fascista!!!!!", "Noua Dreapta travestiti moral!", "Multi discrimineaza, putini realizeaza!" etc..
Cativa fascisti ,au lipit cu o zi inainte pe traseul protestului afise anticomuniste si impotriva antifascismului, majoritatea fiind inlaturate foarte usor de catre ploaie si de participanti.
De precizat ca in grupul de manifestanti a fost prezent si Bogdan Stanciu de la organizatia neo-legionara Noua Dreapta.Acesta a venit acolo pentru a fotografia fetele participantilor cat si imagini pentru organizatia Noua Dreapta.Acesta a fost recunoscut de majoritatea care a strigat slogane impotriva Noii Drepte.
Manifestul Protestului:

PANA NU SUNTEM TOTI LIBERI TOTI SUNTEM PRIZONIERI

- manifest -
Pana nu sunt toti liberi, toti suntem prizonieri!
Foarte multi oameni sunt constienti de faptul ca originea etnica/rasiala, orientarea sexuala, varsta, situatia materiala, etc. reprezinta obstacole pentru ca anumiti indivizi sa poata beneficia de dreptul la o viata decenta prin acces la educatie, la piata fortei de munca, informare, etc. Acestia ajung sa fie judecati si condamnati la o viata mizera, fara a se lua in considerare resorturile care i-au adus in aceasta stare si care le-au ingradit din start posibilitatea de a beneficia de drepturi si sanse egale cu ceilalti. Astfel, marginalizarea si saracia sunt adesea considerate a fi responsabilitatea directa a celor care sufera de pe urma lor, pe cand in realitate exista un intreg ansamblu de cauze si efecte de care cu totii suntem responsabili si care ne afecteaza direct/indirect in masuri diferite, consecintele pe termen lung putand fi dezastroase.
Numeroasele campanii si strategii nationale pentru combaterea discriminarii se axeaza in general pe diminuarea efectelor si nu pe explicarea cauzelor. De aceea, oamenii nu inteleg care sunt resorturile profunde ale nasterii sentimentelor discriminatorii, neputand sa isi insuseasca practicile pentru promovarea valorilor cooperarii si solidaritatii, participand la combaterea inegalitatilor.
Consideram ca la ora actuala oameni nu primesc suficienta informare pentru a putea intelege care este esenta actelor discriminatorii, care sunt palierele unde discriminarea atinge cote alarmante, precum si care sunt modalitatile prin care fiecare dintre noi poate contribui la cladirea unei lumi in care valorile solidaritatii dintre oameni sa reprezinte un principiu de baza al formarii societatii.
Credem ca acceptarea diferentelor poate fi realizata prin incrurajarea gandirii libere de dogme si prejudecati, iar schimbarea pe care ne-o dorim este la indemana tuturor aici si acum.
Am decis sa organizam aceasta actiune pentru a ne putea adresa direct oamenilor pe care ii intalnim in viata de zi cu zi, considerand ca o societate cu adevarat multiculturala este posibila prin incurajarea initiativelor venite de jos in sus, de la oamenii obisnuiti care se afla in afara jocului politic.
Facand precizarea ca nu suntem afiliati nici unei formatiuni politice, va invitam sa veniti alaturi de noi intr-o actiune pentru combaterea tuturor formelor de discriminare prin promovarea egalitatii si respectului intre oameni, indiferent de rasa, statut social-economic, etnie, orientare sexuala, gen, etc

---Fotografii si clipuri la sectiunea Foto-Video




Actiune antifascista -Bucuresti 9 iunie 2007


In data de 9 iunie 2007, in Bucuresti, Noua Dreapta a organizat marsul "normalitatii", mars murdar, fascist, impotriva paradei gay , la care au participat preoti, neo-nazisti si batrani frustrati.Inarmati cu steaguri cu semne legionare, bannere cu chipul lui C.Z. Codreanu, preoti si babe plini de ura cu icoane si cruci in maini impreuna cu cateva zeci de neo-nazisti imbracati cu tricouri cu chipul lui C. Codreanu, svastici si diferite inscriptii si semne neo naziste ale unor organizatii teroriste din Europa, s-au intalnit in fata Mitropoliei din Bucuresti de unde au pornit pe strazile Bucurestiului strigand slogane impotriva homosexualilor si cantand rugaciuni.
In zona Teatrului National Bucuresti un grup de tineri au iesit in intampinarea celor de la Noua Dreapta strigand diferite slogane.Acestia au avut un banner care indemna la egalitate si toleranta, la fel si sloganele strigate.La aparitia acestora grupul de manifestanti ai noii drepte au ramas surprinsi dar imediat au inceput sa strige in cor diferite slogane mizerabile, iar altii au incercat sa intervina violent.O reactie normala a acestora din moment ce aveau sa fie descoperiti in fata populatiei de fascismul murdar pe care il ascund sub cuvintele :"lupta, crestin, traditie si roman".In acelasi timp ascunzandu-se in spatele jandarmilor a aparut presedintele extremistilor care la un mom dat sa inverzit de manie legionara in timp ce unul dintre manifestanti a scos din geanta un tricou identic cu cel al sustinatorilor formatiunii Noua Dreapta si pe care la sfasiat in fata lui.Imediat presa luat cu asalt grupul antifascist luand interviuri, iar in acelasi timp jandarmii agitati au format un cordon intre cele doua grupuri de manifestanti.Dupa cateva minute manifestantii antifascisti au inceput sa se retraga pe o strada dar imediat jandarmii au inceput sa ii alerge, ei nestiind de ce avand in vedere ca acestia nu au intervenit violent fizic sau verbal. Acestia au intervenit destul de violent la inceput ,arestand jumatate din ei.In cele din urma au fost eliberati fiind amendati fiecare cu cate 500 ron.

LUPTA CONTINUA !!!
---Fotografii la sectiunea Foto-video---



9 Noiembrie ziua internationala de lupta impotriva fascismului si antisemitismului - Protest Antifa in Bucuresti - vineri 10.11.2006


Vineri 10 noiembrie de ziua internationala impotriva fascismului si antisemitismului,in Bucuresti a avut loc o manifestatie anti-discriminare. Locul stabilit intalnirii a fost in Piata Victoriei in jurul orei 14:00 unde au venit aproximativ 200 de persoane, apoi in jur de ora 14:30,cu bannere si steaguri fluturand s-a plecat in mars spre centrul capitalei urmand traseul stabilit: Bd. Lascar Catargiu,Piata Romana,Bd Magheru, Piata Universitatii,Bd Bratianu pana la Piata Unirii.In acest timp s-au impartit flyere si s-au scandat sloganuri ca:,, O singura rasa ,rasa umana!,,Nimeni nu este ilegal,, Toti diferiti,toti egali!,, Jos sexismul,, etc.Reactia opiniei publice fiind destul de pozitiva ,unii exprimandu-si solidaritatea alaturandu-se marsului.A urmat apoi o oprire in fata sinagogii de la sf.Vineri pentru comemorarea victimelor holocaustului sitot aici s-a citit si manifestul evenimentului , de aici manifestantii s-au indreptat catre clubul,, Underworld,,unde a avut loc un concert antifa si proiectii de filme pe aceasta tema. Au existat cateva incidente,unul inaintea marsului cand cativa manifestanti au fost batuti de niste viermi sustinatori ai miscarii de extrema dreapta, cel mai probabil Noua Dreapta,si unul in Piata Romana cand acestia au incercat sa intervina violent dar au fost opriti la timp ne mai existand nici un fel de probleme.

--Fotografii si clip la sectiunea Foto-Video---


Atac fascist impotriva INCA TM si riposta


Sambata, 18 noiembrie 2006, Centrul Cultural INCA a gazduit un concert cu SEE YOU IN HELL (Cehia), PAVILIONUL 32, REPUGNA si AKU. In jur de miezul noptii un grup de aproximativ 15-20 indivizi, o parte dintre ei cu fetele acoperite, au intrat in incinta Centrului si au inceput sa agreseze spectatorii aflati in sala de concert. Printre agresori au fost identificati membri ai grupului neo-fascist Noua Dreapta; liderul acestui grup – Goran Mrakici - a fost cel care de fapt a condus atacul instigand la violente, lovind oameni si strigand "cine e antifa?".
Alti membri Noua Dreapta au fost identificati in timp ce aruncau cu scaune in spectatori. Marturiile participantilor la concert au fost stranse, in vederea identificarii si pedepsirii autorilor. Grupul venea de la meci (in seara respectiva a avut loc meciul Poli-UTA), unii dintre agresori purtand fulare alb-violete la gura, deci pe langa cei cativa membri ND au fost prezenti si cativa huligani din brigada Drojdierii. Deoarece atacul a avut loc exact intre formatii cand oamenii erau imprastiati prin diferite incaperi, si deoarece a durat doar cateva minute dupa care au fugit, a fost imposibil a se organiza o riposta imediat. Nu este pentru prima data cand membri sau simpatizanti Noua Dreapta incearca sa atace INCA si sa faca probleme. Daca pana acum nu au reusit, de data asta cateva persoane au fost ranite usor de la scaunele de plastic aruncate. Miscarea Undeground Timisoara avertizeaza asupra pericolului pe care il reprezinta extremismul de dreapta si grupul fascist Noua Dreapta pentru cultura alternativa, dar si pentru societate in general. Astfel de atacuri asupra concertelor underground si asupra culturii alternative nu vor mai fi tolerate, iar in cazul in care ele se vor mai repeta se va merge pana la capat pentru ca agresorii sa plateasca pentru faptele lor.

NATIONALISMUL ESTE UN CUPTOR IN CARE DOSPESTE MIZERIA! NICI O LIBERTATE PENTRU DUSMANII LIBERTATII


Vineri 1 decembrie, a fost planificata o actiune de strada, impartiere de fluturasi pe aceeasi idee: Impotriva fascismului, rasismului si nationalismului. Dupa cum ne asteptam chiar cu o ora inainte de actiunea noastra a avut loc o demonstratie (de penibilitate) din partea PRM (steaguri nationale, "noi suntem romania...", alt an acelasi scenariu). Actiunea MUT a decurs excelent... cele cateva sute de pamflete au fost distribuite in scurt timp. Trebuie amintita situatia cu batranul care dupa ce a primit fluturasul, a fugit dupa noi ca sa mai ceara cateva si pentru prietenii lui si ca sa ne felicite. In nici un caz, oamenii nu se simteau mandri sau sau fericiti ca romani, de ziua nationala, multi dintre ei fiind de acord cu semnalul de atentie tras in legatura cu ascensiunea extremismului de dreapta in Romania.
Pe fluturasi, alaturi de mesajul intalnit si pe afise, a mai fost un scurt mesaj catre timisoreni, o explicatie scurta despre motivatia acestei actiuni, dar si un text publicat initial in brosura distribuita la demonstratia antifascista de la Bucuresti din 10 noiembrie.