DESPRE NOI



Cine suntem noi?



Antifa este o miscare internationala compusa din grupuri locale de militanti antifascisti. Existam pentru a lupta contra ideilor, activitatilor si organizatiilor fasciste de oriunde. Suntem impotriva nationalismului. Suntem internationalisti.Utilizam metode variate si consideram ca este necesar sa luptam impotriva fascismului atat fizic cat si din punct de vedere ideologic. Nu consideram procesul electoral o metoda de a combate fascismul si nici nu ne vom asocia cu asemenea grupuri.In general grupul este compus din militanti socialisti,anarho comunisti, comunisti, anarhisti si nu numai, oameni ce lupta impotriva fascismului.Ne opunem discriminarii bazate pe rasa, gen, sexualitate, handicap sau varsta.

Ce este fascismul?


Este o greseala sa privim fascismul ca fiind reprezentat doar de niste partide nationaliste extremiste. In timp ce acestea sunt cele mai evidente tinte ale unei campanii antifasciste, multe dintre politicile promovate de alte partide apartin fascismului prin natura lor si necesita o reactie adecvata. Mass-media este de asemenea vinovata de promovarea ideologiei de extrema dreapta(de exmeplu abordarea in genul ziarelor de scandal a problemei refugiatilor) si acitunile lor vin in sfera de actiune a unor grupuri antifasciste. Ar trebui sa ne opunem ideologiei fasciste indiferent care este sursa acesteia. Fascismul este deseori folosit ca un sinonim pentru rasism. Rasismul este o unelta deseori folosita de miscari/ organizatii de natura fascista, dar este important sa fim constienti de faptul ca fascistii pot sa nu fie rasisti si ca multi rasisti nu sunt si fascisti. Desi principala noastra tinta este fascismul, este important sa realizam ca si bigotismul in toate formele sale(rasism, sexism, homofobie, etc) trebuie eradicat, fie ca vine din partea unor oameni care adera la ideologia fascista, fie ca vine din alta parte.

Inclusivismul


Succesul politicii fasciste depinde de o clasa muncitoare divizata si neorganizata. Antifa considera ca felul in care se creeaza o schimbare sociala trebuie sa reflecte scopul final, deci, respectandu-ne ideologia, nu vom exclude pe nimeni pe baza sexului, rasei, varstei, (dis)abilitatilor, sexualitatii, sau a altor criterii similare.

Lupta pe scara larga


Eliminand pericolul fascismului nu va face ca toate relele din lume sa dispara ca prin minune. Primul pas spre o adevarata schimbare/evolutie sociala este caderea capitalismului global si inlocuirea acestuia cu alternativa care sa permita oamenilor din clasa muncitoare sa fie stapani pe propriile vieti, pe propriul viitor pe propriile mijloace de productie. Membrii Antifa sunt implicati intr-o multime de actiuni impotriva capitalismului, dar Antifa in sine se concentreaza in primul rand pe lupta impotriva fascismului, care se leaga de celelalte actiuni intreprinse de Antifa pe scara larga. Statul va utiliza metode fasciste daca este necesar in incercarea de suprimare, asa ca lupta impotriva ideologiei fasciste, indiferent de unde provine, este o parte importanta din lupta impotriva dusmanului suprem capitalismul insusi.

Implicarea comunitatii


Fascismul poate fi invins prin utilizarea unor tactici la nivel de strada/ comunitate impotriva incercarilor fascistilor de a se organiza public. Ambitiile electorale ale fascistilor pot fi invinse prin propaganda impotriva lor. Dar un impact semnificativ asupra fascismului necesita mai mult decat atat. Noi consideram ca implicarea din partea comunitatilor locale este vitala(adica oamenii sa actioneze in comunitatea din care fac parte). Educarea si prezentarea unor solutii functionale pentru problemele intampinate de comunitati sunt vitale pentru aceasta lupta. Acestea pot fi in afara sferei de interes Antifa, dar sustinem aceste actiuni si, desi noi nu putem initia astfel de activitati, incurajam sustinatorii Antifa sa se implice in aceste miscari de tip grass-roots.

Din 1933





ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare



(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.
(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege.

ARTICOLUL 31 - Dreptul la informatie
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit.
(2) Autoritatile publice, potrivit competentelor ce le revin, sunt obligate sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor publice si asupra problemelor de interes personal.
(3) Dreptul la informatie nu trebuie sa prejudicieze masurile de protectie a tinerilor sau securitatea nationala.
(4) Mijloacele de informare in masa, publice si private, sunt obligate sa asigure informarea corecta a opiniei publice.
(5) Serviciile publice de radio si de televiziune sunt autonome. Ele trebuie sa garanteze grupurilor sociale si politice importante exercitarea dreptului la antena. Organizarea acestor servicii si controlul parlamentar asupra activitatii lor se reglementeaza prin lege organica.

ARTICOLUL 39 - Libertatea intrunirilor
Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.

Probabil ca inca mai e valabila .. si nu folosita pe post de hartie igienica...sau aplicabile doar pentru bogati.